De kracht
van 12

“Local action, will have national impact”

IN EEN WERELD WAARIN ‘MEN’ VERDEELDHEID PROBEERT TE creëren, GROEIT DE BEHOEFTE AAN VERBINDING

Wij geloven in de kracht van verbinding. Juist in deze bizarre en onzekere tijden groeit de behoefte om elkaar te informeren, inspireren en te ondersteunen. Overal ter wereld zien we groepen ontstaan van gelijkgestemde mensen die zich met elkaar verbinden om gezamenlijk initiatieven op te startenWellicht voel je ook de behoefte om mee te helpen bouwen aan een nieuwe samenleving waar je autonoom, in vrijheid en in liefde kunt wonen en leven. Maar hoe weet je nu wat er in jouw eigen regio of provincie aan groepen of initiatieven zijn waarbij je  kunt aansluiten?

Hoe mooi zou het zijn als er een overzicht bestaat per provincie waar je informatie kunt vinden over bestaande initiatieven of om je eigen initiatief kenbaar te maken? En hoe mooi zou het zijn dat elke provincie een team heeft van verbinders (dat op de hoogte is van alle lokale initiatieven) waardoor provinciale teams elkaar landelijk kunnen informeren en inspireren en niet iedereen ‘het wiel opnieuw hoeft uit te vinden’? Dat we op basis van algemene thema’s zoals onderwijs, zelfvoorzienend leven etc. landelijke bijeenkomsten en acties kunnen organiseren? En dat we hiermee gebruik maken van de kracht van verbinden en de Kracht van 12!

Bouw je mee aan een nieuwe samenleving?

We zijn momenteel volop bezig met het in kaart brengen van welke groepen en initiatieven er al in de 12 provincies bestaan. Zo kunnen mensen zien welke initiatieven er in hun eigen regio bestaan zodat ze zich daarbij kunnen aansluiten en hun talenten en expertise aanbieden. Wil je ons helpen met het in kaart brengen van de initiatieven in jouw regio/provincie? Check dan de pagina van jouw provincie en meld ons de initiatieven die je nog mist in je regio via info@dutchlionsunited.nl.

Daarnaast zijn wij op zoek naar regionale/provinciale verbinders, mensen die geloven in de kracht van verbinden en waarmee we ‘de Kracht van 12’ kunnen vormgeven. Ben je of ken je een typische verbinder in jouw regio? Laat het ons weten.

DE KRACHT VAN 12

Met ‘de Kracht van 12’ willen we groepen/initiatieven op gemeentelijk, provinciaal en landelijk niveau met elkaar verbinden. Het is uiteindelijk de bedoeling dat dit netwerk zich ook gaat verbinden op internationaal niveau.

Wat is het idee achter de Kracht van 12?

Elke provincie heeft initiatieven en groepen die bouwen aan een nieuwe samenleving. Op het gebied van voeding, onderwijs, zelfvoorzienend leven, spiritualiteit zijn enorm veel initiatieven waarbij jij je kunt aansluiten.

Op deze pagina vind je een overzicht van deze projecten per provincie. Help je mee om het overzicht compleet te maken?

Het is uiteindelijk de bedoeling om per provincie een team van verbinders samen te stellen. Dit provinciale team is op de hoogte van alle groepen en initiatieven in hun provincie. Periodiek komen zij samen met alle andere teams van Nederland in De Kracht van 12, om elkaar te informeren, inspireren en daar waar mogelijk samen te werken of nieuwe initiatieven op te starten. De Kracht van 12 kan zo landelijk impact maken door groepen te verbinden, informeren en kennis te delen.

Het idee van de Kracht van 12 is gebaseerd op het prachtige voorbeeld van FNET. Een netwerk uit Friesland dat een groot deel van de initiatieven uit de provincie al in kaart heeft gebracht. Neem een kijkje op hun website ter inspiratie. Het is de bedoeling dat de provinciepagina’s uiteindelijk gevuld zullen worden met projecten en initiatieven. Wil je weten welke informatie er nodig is of al beschikbaar is in jouw provincie? Klik dan op de desbetreffende link van de provincie.

Stuur je aanvullingen naar info@dutchlionsunited.nl. Dank je wel voor het verbinden!